Fokkersclub Haarlemmermeer e.o. heet u van harte welkom op deze site. 

Sinds 1993 zijn een aantal enthousiaste sportpaardenfokkers uit de Haarlemmermeer e.o. verenigd in een fokkersclub. Een aantal keren per jaar worden er excursies georganiseerd of er wordt tijdens één van de vergaderingen een spreker uitgenodigd. Ook worden er gezamenlijk nationale en internationale keuringen bezocht. Inmiddels beschikken de leden van de Fokkersclub Haarlemmermeer e.o. met elkaar over een aantal interessante sportgerichte merriestammen zowel in de springrichting als in de dressuurrichting.

Jaarlijks wordt er ook een veulenroute georganiseerd waarbij de leden van de club bij elkaar de veulens bekijken en beoordelen. Daar dit altijd een zeer geslaagde dag is heeft de fokkersclub besloten deze route open te stellen voor belangstellenden. 

Het leuke van een bezoek bij de fokker thuis is dat er vaak meerdere paarden en veulens uit 1 merrielijn te zien zijn. Men kan kennis nemen van de visie en van het vakmanschap van de fokker en de omstandigheden waaronder de paarden en veulens worden gehouden. Tijdens de Open Veulenroute zullen bij de meeste fokkers de veulens op stal staan en kunnen in een buitenmanege los worden gepresenteerd.

Belangstellenden kunnen de gehele route rijden waarbij alle fokkers worden bezocht. Er kan ook voor gekozen worden om slecht één of enkele fokkers gericht te bezoeken. Diverse veulens zijn te koop en op de website www.veulenroute.nl staan de foto’s van de veulens en informatie over de afstamming en van welke fokker ze zijn. Dit jaar zij een aantal veulens geselecteerd voor de top-veulenveilingen in Borculo en Ermelo (Prinsjesdagveiling), waaruit blijkt dat de fokkers tot de beste van Nederland behoren.

Om een inschatting te kunnen maken van het aantal bezoekers wordt het zeer op prijs gesteld als u zich aanmeldt via info@veulenroute.nl waarbij u aangeeft welke fokkers u gaat bezoeken.

 

 

De eerstvolgende Veulenroute is op Zaterdag 11 September 2010

 

 

 

Met vriendelijke groet,

Wilma van Straalen (voorzitter) 

Fokkersclub Haarlemmermeer e.o.

 


 

Copyright © 2010 Fokkersclub Haarlemmermeer e.o.